ГУР МО не може стовідсотково підтвердити загибель Пригожина - Юсов

Натомість у розвідці на 100% впевнені у смерті Дмитра Уткіна
ГУР МО не може стовідсотково підтвердити загибель Пригожина - Юсов
Євген Пригожин
6 Вересня 2023, 20:44

ГУР може підтвердити смерть командира ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна в авіакатастрофі 23 серпня. Втім, підтвердження загибелі ватажка Євгена Пригожина потребує дещо більше часу.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю "Укрінформ".

"Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті. Що стосується організаторів, давайте подумаємо, кому це ще може бути вигідно? Я думаю, що тут, в принципі, все достатньо очевидно", - заявив Юсов.

Як пояснив представник розвідки, для підтвердження смерті Євгена Пригожина "треба ще деякий час зачекати". Зокрема відповідаючи на питання, чи може ватажок "Вагнера" теоретично десь з'явитись, він наголосив на важливості оперування підтвердженими даними.

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області РФ розбився літак. Це був бізнес-джет ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина. На борту літака були також заступники терориста Дмитро Уткін та Валерій Чекалов. Усього на місці падіння бізнес-джета знайдені рештки 10 тіл.

Через декілька днів Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив загибель ватажка "Вагнера" Пригожина в авіакатастрофі. Вже 29 серпня його пресслужба заявила про поховання найманця на Прохорівському кладовищі у Санкт-Петербурзі. Прощання нібито пройшло у закритому форматі