Хабарі в Тернопільській ОВА: голова адміністрації Труш каже, що не знав, чим займаються його заступники

Голова ОВА стверджує, що нічого не знав про вимагання хабарів у підприємця-волонтера і переконував, що він до цього не причетний
Важливо
Хабарі в Тернопільській ОВА: голова адміністрації Труш каже, що не знав, чим займаються його заступники
Володимир Труш
28 Червня 2023, 13:46
читать на русском

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш заявив, що двоє його заступників, яких затримали за звинуваченням в вимагання та отриманні хабаря у 600 тис. грн, з березня уже не працюють в ОВА.

Про це Труш заявив під час брифінгу.

"Двоє моїх заступників, які вчора були фігурантами, вони з березня не виконують своїх обов’язків і не мають жодних трудових відносин з військовою адміністрацією. Вони на сьогодні є військовослужбовцями ЗСУ", – сказав Труш.

При цьому він запевнив, що нічого не знав про вимагання хабарів у підприємця-волонтера і переконував журналістів, що він до цього не причетний.

"Якби я мав відношення до цієї справи, то я б сьогодні тут не стояв. Якби я мав якусь інформацію про цю схему, то я б заявив про неї у відповідні органи. Слідство встановить, хто винен, хто не винен і чи був взагалі злочин. У нас немає жодної толерантності до таких злочинів, які вчора порушили. Не важливо, чи це "волонтер", чи держслужбовець. Ми сприяємо НАБУ і слідчим щодо викриття таких людей. Хочу подякувати працівникам НАБУ, які дуже толерантно і спокійно проводили слідчі дії. У них немає претензій, у нас до них теж немає", – зазначив голова Тернопільської ОВА.

За його словами, учора працівники НАБУ провели слідчі дії у кабінетах Тернопільської облради та Тернопільської обласної військової адміністрації, при цьому "документів не вилучали".

На питання щодо обшуків у його квартирі Труш конкретної відповіді не дав.

"Проводилися слідчі дії в місцях, передбачених ухвалами судів. Не можу сказати, де саме, щоб не порушувати таємницю слідства", – сказав Труш.

Нагадаємо, 26 червня 2023 року детективи викрили голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука (перший заступник) і Ігоря Гайдука на одержанні неправомірної вигоди.

Читайте також

1