Їздив п'яний у комендантську годину: ЗМІ дізнались, чи покарали одеського посадовця Мула

Посадовець керував автівкою, яка не була зареєстрована
Їздив п'яний у комендантську годину: ЗМІ дізнались, чи покарали одеського посадовця Мула
Сергій Мул
23 Вересня 2023, 16:38
читать на русском

У листопаді 2022 року поліцейські зупинили автомобіль генерал-майора Сергія Мула, начальника Одеського регіонального управління державної прикордонної служби. Цей високопосадовець був за кермом у нетверезому стані під час комендантської години.

Журналісти розпочали розслідування, щоб дізнатися, чи був він покараний за свої дії. Про це повідомляє "Українська правда".

У протоколі йдеться, що Мул перебував за кермом з ознаками алкогольного сп'яніння. До того ж посадовець керував автівкою, яка не була зареєстрована.

Як з'ясували ЗМІ, Мул переміг першу інстанцію щодо номерного знака прикриття, а патрульна поліція виграла апеляцію.

"Однак Мул звернувся до суду щодо перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами і виграв. Які це нововиявлені обставини — невідомо, оскільки тексти двох ухвал в реєстрі судових рішень приховані", — йдеться в розслідуванні.

Щодо можливого кермування в нетверезому стані Мул надав суду висновок результатів медичного огляду, який начебто було складено майже о 05:00 того ж дня. Він засвідчив, що Мул не перебував у стані алкогольного сп'яніння. Однак на прохання поліцейських пройти перевірку на тверезість на місці зупинки Мул відмовив.

Раніше повідомлялось, що Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності начальника Південного регіонального управління прикордонслужби генерала-майора Сергія Мула за обвинуваченням у внесенні завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації.

Читайте також

1