Кабмін вніс зміни до ПДР: що змінилося у правилах

Зміни стосуються перевезення дітей та увімкнення фар за межами населених пунктів.
Важливо
Кабмін вніс зміни до ПДР: що змінилося у правилах
автомобілі
21 Жовтня 2023, 06:31
читать на русском

Кабінет міністрів України на засіданні у п'ятницю, 20 жовтня, підтримав зміни у правилах дорожнього руху. Вони стосуються перевезення дітей та увімкнення фар за межами населених пунктів.

Про це повідомляє представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, зміни в ПДР внесені з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Тепер водіям всіх механічних транспортних засобів поза населеними пунктами доведеться вмикати під час руху денні ходові вогні. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар.

Зауважимо, раніше в Україні таке правило діяло в період осінньо-зимового сезону. Тепер воно буде діяти цілий рік.

Також заборонено перевозити дітей зростом менш як 150 сантиметрів у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки. Також заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Було уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Нагадаємо, уряд заборонив замовляти і виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Про номерні знаки держреєстрації для електромобілів не йдеться.

Читайте також

1