Кабмін змінить форму заяви на отримання усіх видів соціальної допомоги

Пропонується давати згоду на передачу даних на випадок отримання іноземної допомоги.
Кабмін змінить форму заяви на отримання усіх видів соціальної допомоги
Документи, заяви, ЦНАП Фото: https://www.facebook.com/MReintegration
18 Грудня 2023, 13:41
читать на русском

Міністерство соціальної політики планує змінити форму заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги та компенсацій.

Про це йдеться у проєкті наказу, розміщеному для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Пропонується доповнити форму такою нормою:

"На випадок виникнення обставин, за яких мені може бути надана допомога за рахунок коштів урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ, я надаю згоду на передання (за потреби) моїх персональних даних та персональних даних осіб зі складу мого домогосподарства та членів моєї сім’ї уряду іноземних держав, міжнародним організаціям, донорським установам для надання допомоги та моніторингу".

Раніше Міністерство соціальної політики запропонувало в умовах дії воєнного стану в Україні запровадити спільне фінансування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Крім бюджетних коштів пропонувалося спрямовувати на субсидії кошти інших не заборонених законодавством джерел, в тому числі які використовуються за згодою урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Джерелами фінансування експериментального проекту є кошти державного бюджету, а також кошти, які використовуються за згодою урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Для отримання допомоги потрібно було надавати згоду на обробку на збір, передачу та обробку персональних даних.

Читайте також

1