Канада організовує чартери для українських біженців

Крім того, Канада надасть Україні допомогу – мільярд канадських доларів
10 Квітня, 17:20

Уряд Канади надасть чартерні рейси для українських біженців, які переїжджають до Канади, щоб втекти від російської агресії.

Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Канада також звільнить від здачі біометрії українських біженців віком до 18 років, старших за 60 років і тих, хто мав у минулому канадські візи і не мав проблем з імміграцією.

Своєю чергою, уряд Канади направить на допомогу Україні 1 мільярд канадських доларів через спеціальний адміністративний рахунок МВФ, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Це приблизно 800 мільйонів доларів США.

На прохання кількох країн-членів, зокрема Канади, Міжнародний валютний фонд ухвалив створення спеціального адміністративного рахунку для спрямування прямої фінансової допомоги країн донорів на допомогу Україні. Уряд Канади першим направить 1 мільярд канадських доларів через цей рахунок, – сказав Шмигаль.

Кабмін також схвалить проєкт угоди про пільгове фінансування від Канади у розмірі 500 мільйонів канадських доларів, які підуть до українського бюджету на першочергові потреби армії та громадян.

Нагадаємо, Канада запустила тимчасову міграційну програму для українських громадян у зв'язку з війною. Це один з багатьох спеціальних заходів уряду Канади для підтримки народу України.

Міграційна програма називається "дозвіл на екстрені подорожі Канада-Україна" (CUAET). В рамках цієї програми українцям і членам їхніх сімей пропонується безплатний розширений тимчасовий статус і можливість отримати дозвіл на роботу, на навчання і на перебування в Канаді до тих пір, поки для них стане безпечно повернутися додому.

Читайте також