Канада запустила тимчасову міграційну програму для українців у зв'язку з війною

Біженці зможуть перебувати в Канаді до тих пір, поки для них стане безпечно повернутися додому
Канада запустила тимчасову міграційну програму для українців у зв'язку з війною
Евакуація українців за кордон / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
21 Березня 2022, 04:54
читать на русском

Канада запустила тимчасову міграційну програму для українських громадян у зв'язку з війною. Це один з багатьох спеціальних заходів уряду Канади для підтримки народу України.

Про це йдеться у заяві на сайті уряду Канади.

Міграційна програма називається "дозвіл на екстрені подорожі Канада-Україна" (CUAET). В рамках цієї програми українцям і членам їхніх сімей пропонується безплатний розширений тимчасовий статус і можливість отримати дозвіл на роботу, на навчання і на перебування в Канаді до тих пір, поки для них стане безпечно повернутися додому.

Клопотання можуть подати українські громадяни та члени їх сімей, незалежно від національності. Зокрема, вони можуть подати заявку на отримання безкоштовної візи відвідувача й отримати дозвіл на перебування в Канаді строком на три роки.

Також громадяни України зможуть безкоштовно звернутися за отриманням дозволу на роботу із заявкою на візу, що сприятиме тому, щоб якомога швидше знайти роботу.

Процес обробки електронного візового звернення триватиме протягом 14 днів. Також заявники будуть звільнені від в'їзних вимог вакцинації у зв'язку з COVID-19, але повинні будуть виконати інші вимоги, такі як тестування і проходження карантину.

Нагадаємо, що група незалежних журналістів Bellingcat створила інтерактивну карту воєнних злочинів РФ в Україні, які призвели до потенційного впливу або шкоди, заподіяної громадянському населенню.

Читайте також