Карантин вихідного дня не вплине на повторне голосування - ЦВК

Люди не обмежені в реалізації свого конституційного права
Головне
Карантин вихідного дня не вплине на повторне голосування - ЦВК
ЦВК Фото: cvk.gov.ua
13 Листопада 2020, 17:34
читать на русском

Запровадження карантину вихідного дня не вплине на проведення повторного голосування на місцевих виборах в Україні.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Чи впливає карантин вихідного дня на повторне голосування? Ні. Люди не обмежені в реалізації свого конституційного права, - йдеться в повідомленні.

Водночас у ЦВК наголосили, що правила безпеки на виборчих дільницях лишаються незмінними.

Зокрема, при вході на дільницю вимірюватимуть температуру, будуть нанесені розмітки для дотримання дистанції, дезінфікуючі засоби для рук, а також окремі кабінки голосування для людей, які мають ознаки захворювання.

Читайте також

Нагадаємо, що у неділю, 15 листопада, відбудеться повторне голосування з місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. Другий тур виборів міського голови відбудеться у семи регіонах України.

Виборці голосуватимуть у містах: Луцьку (Волинська область); Краматорську (Донецька область); Українці (Київська область); Одесі (Одеська область); Сумах (Сумська область); Херсоні (Херсонська область); Кам'янець-Подільському (Хмельницька область).

22 листопада 2020 року проголосувати буде можна у містах Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Слов'янську (Донецька область), Ужгороді (Закарпатська область), Бердянську (Запорізька область), Броварах (Київська область), Львові, Дрогобичі (Львівська область), Миколаєві, Полтаві, Рівному та Черкасах.

29 листопада виборці зможуть проголосувати у Чернівцях.