Катастрофа МАУ: Іран виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих

Уряд доручив провести виплати якомога швидше
Важливо
Катастрофа МАУ: Іран виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих
Авіакатастрофа літака МАУ (фото: t me OP_UA)
30 Грудня 2020, 14:13
читать на русском

Іран виплатить по 150 тисяч доларів сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ.

Про це повідомляє місцеве агентство IRNA.

Сім'ям загиблих виплатять по 150 тисяч доларів або еквівалентну суму в інших валютах, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уряд доручив провести виплати якомога швидше. Як йдеться у рішенні іранського Кабміну, гроші повинні бути виплачені всім "без будь-якої дискримінації за національністю і громадянством" згідно із законами країн.

Читайте також

Сьогодні, 30 грудня, Іран офіційно заявив, що розслідування катастрофи МАУ завершено. У його заяві йдеться, що розслідування проведено професійно і без жодних упереджень.

Нагадаємо, вранці 8 січня літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий одразу після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану. В результаті авіакатастрофи загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

А 11 січня Іран офіційно визнав вину за збиття українського літака із зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони.

До того ж Іран відкликав пропозицію про виплати родинам загиблих в авіакатастрофі літака МАУ під Тегераном у січні цього року.