Керівник Нацагентства з акредитації Сергій Костюк має бізнес в окупованому Криму - ЗМІ

Як відомо, під час воєнного стану спеціальні перевірки щодо чиновників та керівників державних організацій припинилися
Керівник Нацагентства з акредитації Сергій Костюк має бізнес в окупованому Криму - ЗМІ
Сергій Костюк
27 Вересня 2023, 09:24
читать на русском

У грудні 2022 року без проведення спеціальних перевірок, зокрема щодо наявності російського паспорта, Міністерство економіки призначило виконувачем обов'язків директора Національного агентства з акредитації України (НААУ) Костюка Сергія Миколайовича.

Про це повідомляє bagnet.org.

Водночас, як свідчать відкриті реєстри підприємців росії, Костюк Сергій Миколайович є керівником та засновником ТОВ "Корд-Авто" (ТОВ "Корд-Авто"), яке знаходиться в АР Крим (російський "ІПН" 910 203 12 76) і було створено згідно із законодавством держави-агресора 8 жовтня 2014 року, тобто вже після окупації Криму.

Юридична адреса, як вказують відкриті джерела, "295001, Республика Крым, Г. СИМФЕРОПОЛЬ, УЛ. КРЫЛОВА, Д. 160, ЛИТЕРА П, ОФИС 1". Основний вид діяльності  "45.3 Торговля автомобильными деталями, узлами и принадлежностями".

Станом на 25 вересня діяльність цього ТОВ не припинено.

Також особі з ПІБ Костюк Сергія Миколайовича було присвоєно "ІПН" за російським законодавством №773312915669.

Біографічну довідку та дані про трудову діяльність Сергія Костюка Міністерство економіки не надає.

Однак, згідно з відкритими даними, Сергій Костюк до 2013 року працював в "Укргазвидобуванні", заступником начальника відділу реалізації, потім очолив департамент реалізації газу в "Нафтогазі", і в березні 2014-го був призначений головою "Укргазвидобування", де під час роботи став фігурантом кримінальної справи.

Нагадаємо, Міністерство молоді та спорту України ще в травні отримало лист від Служби безпеки України про наявність чинного російського паспорта в головного тренера національної хокейної команди Вадима Шахрайчука.

Читайте також

1