Київська суддя Єросова, яку викрили у недостовірному декларуванні, під час війни придбала нову автівку

У 2021 році Вища рада правосуддя вирішила звільнити її через скаргу ПАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», але Єросова втрималась на посаді.
Київська суддя Єросова, яку викрили у недостовірному декларуванні, під час війни придбала нову автівку
8 Травня 2024, 07:34
читать на русском

Суддя Святошинського районного суду Іванна Єросова (Миколаєць), яку викрили на недостовірному декларуванні, під час війни придбала нову машину.

Про це редакція 368.media дізналася з її нової декларації за 2023 рік.

Суддя Єросова потрапляє у поле зору органів контролю вже не перший раз. У 2021 році Вища рада правосуддя вирішила звільнити її через скаргу ПАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», але Єросова втрималась на посаді.

Вже у серпні 2023 році Вища кваліфікаційна комісія суддів визнала підтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) відомостей, указаних суддею у декларації родинних звʼязків за 2013-2017 роки, та звернулась до Вищої ради правосуддя стосовно притягнення її до дисциплінарної відповідальності в порядку, передбаченому ст. 107 закону «Про судоустрій і статус суддів». Однак, жінка продовжує не тільки судити, але й отримувати гроші від держави. За 2023 рік вона задекларувала 1,8 млн гривень зарплатні і ще 183 тис. гривень пенсії.

Єросова має доньку Анастасію, яку вона влаштувала на посаду консультанта суду управління забезпечення роботи третьої судової палати секретаріату Касаційного цивільного суду. Також вона є аспіранткою кафедри адміністративного та фінансового права Національного університету біоресурсів.

Дівчина придбала Lexus RX 450H (2012) року, яким на праві сервітуту користується її мама. Також у дівчини є частина недобудованого будинку у селі Петрушки на Київщині та 10 тис. доларів готівкою.

Сама Єросова-старша задекларувала сережки з діамантами та каблучку з діамантом, але не вказала їхню вартість. До того ж вона у грудні 2022 році за 985,5 тис. гривень придбала Skoda Kamiq (2022).