Кількість жертв в Пермському університеті зросла до шести осіб

Поранення отримали 24 студенти
Кількість жертв в Пермському університеті зросла до шести осіб
Стрілок в Пермі фото: Perepichka
20 Вересня 2021, 14:58
читать на русском

Внаслідок стрілянини в Пермському держуніверситеті загинуло шестеро людей, ще 24- дістали поранення.

Про це повідомляє Інтерфакс та Properm.

Зазначається, що у потерпілих не тільки вогнепальні рани, але й інші травми, оскільки чимало людей вистрибувало з вікон.

У зв'язку з трагічними подіями губернатор Пермського краю скасував заняття у школах, технікумах і коледжах.

За фактом стрілянини в Пермському державному університеті порушено кримінальну справу про вбивство.

Як передає "Коммерсант", охоронець університету намагався зупинити стрілка, кілька разів натискав тривожну кнопку і дзвонив в екстрені служби, але там не брали трубку. В результаті його вбив 18-річний юнак.

За словами студентів третього курсу хімічного факультету, стрілок намагався до них потрапити в аудиторію, але вони закрились.

Ми були на парі в аудиторії в хімічному корпусі на другому поверсі, коли почалася стрілянина. Двері були відкритими, а ключів у нас не було. Наша викладачка Олександра Олександрівна взяла якийсь шнур і зв'язала ручки дверей, стрілок почав ломитися до нас, але якимось чином той шнурок витримав. Тоді він став стріляти у двері, потім в стіну. Потім, мабуть, зрозумів, що потрапити в аудиторію йому не вдасться і пішов далі стріляти по коридору. Як у нас в групі ніхто не постраждав, навіть не знаю, - розповідають студенти.

Нагадаємо, що в російському місті Перм 18-річний юнак Тимур Бекмансуров влаштував стрілянину на території державного національного дослідницького університету. При затриманні він чинив озброєний опір і був важко поранений, внаслідок чого й помер.

1