Китай готовий допомогти Україні із постачанням вакцини від коронавірусу

Між країнами тривають переговори
Китай готовий допомогти Україні із постачанням вакцини від коронавірусу
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
24 Грудня 2020, 21:05
читать на русском

Китайська Республіка готова відправити вакцину від коронавірусу Україні. Між країнами тривають переговори щодо постачання.

Про це заявив  міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  в ефірі телеканалу "Україна 24".

Вони готові її постачати. Потенційна закупівля китайської вакцини не вплине на можливість купівлі вакцин в інших країнах, зокрема, в США, - підкреслив він.

Читайте також

За його словами, українська влада, президент, посли за кордоном допомагають МОЗ забезпечити постачання вакцин з різних країн світу.

Президент дійсно приділяє цьому питанню надзвичайно велику увагу. Досягається це наступним чином. Перше - можна політичними інструментами збільшити кількість вакцин, які до нас надійдуть через програму COVAX. Друге - деякі країни зарезервували або закупили вже таку кількість вакцин, яка дозволяє їм три-чотири рази вакцинувати своє населення. Ми звертаємося до таких країн з проханням продати або передати нам надлишок вакцин, - заявив Кулеба.

Також міністр підкреслив третій аспект у питанні постачання вакцин - це політичний вплив.

Нагадаємо, що польський уряд передасть Україні залишки вакцин від коронавірусу, якщо вони, звісно, будуть.

COVAX затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, яку зможуть безкоштовно надати чотирьом мільйонам українців із груп ризику.

1