Китай роздав своїм громадянам цифрові юані на майже 40 мільйонів доларів

Китай активно тестує свою цифрову валюту
10 Червня, 01:16

У Китаї населенню роздали цифрові юані на загальну суму 39 мільйонів доларів.

Про це повідомляє The Block.

Так у Шанхаї влада в порядку лотереї роздала 350 тисяч так званих "червоних пакетів". Кожен пакет містить 55 цифрових юанів (близько 9 доларів США). Таким чином у місті роздали валюти на 3 мільйони доларів.

Загалом же в шести містах Китаю (Шанхай, Пекін, Шеньчжень, Сучжоу, Ченду і Чанша) роздали цифрової валюти на 39 мільйонів доларів.  Тест в Шанхаї поки є наймасштабнішим.

Як відомо, Китай почав дослідження і розробку своєї цифрової валюти в 2014 році, вона заснована на блокчейн-технологіях.

Народний банк Китаю ще в 2019 році запустив використання електронного юаня у великих містах країни. Громадяни за допомогою додатків, завантажених на смартфони, можуть використовувати ці цифрові рахунки для оплати товарів і послуг. Китайський регулятор визнав експеримент успішним.

Нагадаємо, Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Тепер ціни в країні можуть встановлюватися в біткоїнах, податкові внески можуть сплачуватись в цифровій валюті. Відповідно до закону, обмінний курс до долара "буде вільно встановлюватися ринком".

Читайте також