Китай роздав своїм громадянам цифрові юані на майже 40 мільйонів доларів

Китай активно тестує свою цифрову валюту
Китай роздав своїм громадянам цифрові юані на майже 40 мільйонів доларів
Цифровий юань (Фото: stimul.online)
10 Червня 2021, 01:16
читать на русском

У Китаї населенню роздали цифрові юані на загальну суму 39 мільйонів доларів.

Про це повідомляє The Block.

Так у Шанхаї влада в порядку лотереї роздала 350 тисяч так званих "червоних пакетів". Кожен пакет містить 55 цифрових юанів (близько 9 доларів США). Таким чином у місті роздали валюти на 3 мільйони доларів.

Загалом же в шести містах Китаю (Шанхай, Пекін, Шеньчжень, Сучжоу, Ченду і Чанша) роздали цифрової валюти на 39 мільйонів доларів.  Тест в Шанхаї поки є наймасштабнішим.

Як відомо, Китай почав дослідження і розробку своєї цифрової валюти в 2014 році, вона заснована на блокчейн-технологіях.

Народний банк Китаю ще в 2019 році запустив використання електронного юаня у великих містах країни. Громадяни за допомогою додатків, завантажених на смартфони, можуть використовувати ці цифрові рахунки для оплати товарів і послуг. Китайський регулятор визнав експеримент успішним.

Нагадаємо, Сальвадор став першою у світі країною, яка узаконила біткоїни як платіжний засіб. Тепер ціни в країні можуть встановлюватися в біткоїнах, податкові внески можуть сплачуватись в цифровій валюті. Відповідно до закону, обмінний курс до долара "буде вільно встановлюватися ринком".

Читайте також