Біткоїн обвалився після заяви Центробанку Китаю стосовно криптовалют

У ЦБ Китаю кажуть, що віртуальні валюти не можуть використовуватися як платіжний засіб
Біткоїн обвалився після заяви Центробанку Китаю стосовно криптовалют
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
19 Травня 2021, 11:11
читать на русском

Після заяви китайського Центробанку, що віртуальні валюти не можуть використовуватися як платіжний засіб, біткоїн обвалився до 39 тисячі доларів.

За даними Coindesk, зранку 19 травня ціна біткоїну склала 39 064 дол. Наразі (станом на 11 годину 19 травня) вартість ВТС 40 154 дол.


Після повідомлення від Народного банку Китаю про заборону місцевим фінансовим організаціям надавати послуги, пов'язані з цифровими активами, вартість головної криптовалюти знизилася на 14% за добу.

Тепер китайські банки та інші фінансові організації не зможуть надавати послуги зі зберігання і управлінням криптовалютами і випускати пов'язані з цифровими активами продукти і послуги. На діяльність криптобірж в КНР наклали заборону.

Крім того, Народний банк Китаю опублікував у своєму каналі в китайській соцмережі WeChat повідомлення, що віртуальні валюти не можуть використовуватися як платіжний засіб.

Після заяви Центробанку Китаю інші криптовалюти теж почали падати в ціні. Ethereum опустився нижче 3000 доларів вперше від 2 травня, хоча відновив цей поріг станом на 5:29 ранку за UTC (1:29 ранку за тихоокеанським часом).

Контекст. З початку травня біткоїн падав в ціні через Ілона Маска вже двічі. 13 травня вартість біткоїну різко впала після того, як Ілон Маск заявив, що Tesla не продаватиме свої автомобілі за криптовалюту.

17 травня біткоїн обвалився до 44 тисяч доларів через твіт Ілона Маска, який допустив можливість, що Tesla може позбавитися всієї криптовалюти.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

Читайте також

1