Британець випадково викинув диск з біткоїнами на 287 млн ​​доларів

Чоловік просить владу дозволити йому пошуки диску на звалищі
Британець випадково викинув диск з біткоїнами на 287 млн ​​доларів
біткоїн Фото: Karolina Grabowska з Pexels
16 Січня 2021, 07:00
читать на русском

Британець Джеймс Хаулс випадково викинув свій жорсткий диск, на якому зберігався електронний гаманець з 7500 біткоїнів на суму 210 млн фунтів (287 млн доларів) і тепер просить владу про допомогу, щоб пошукати його на звалищі.

Хаулс пообіцяв віддати 25% від вартості біткоїнів жителям свого міста в Уельсі (це приблизно 71,5 млн доларів), проте адміністрація міста заявила, що ліцензія не дозволяє проводити розкопки на території звалищ.

Чоловік навіть пообіцяв, що у разі, якщо жорсткий диск буде знайдений, він одразу передасть частину грошей в фонд боротьби з коронавірусом для жителів Ньюпорта. Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

Читайте також

Хаулс купив біткоїни практично за безцінь ще у 2009 році, а жорсткий диск з криптовалютою зберігав у столі після того, як пролив на свій комп'ютер рідину.

Згодом чоловік забув про те, що на ньому зберігаються біткоїни та викинув його під час прибирання у 2013 році, коли їх вартість вже становила близько 7,5 млн доларів. Згодом ціна криптовалюти зросла майже у 50 разів.

Нагадаємо, на початку січня найпопулярніша у світі криптовалюта біткоїн (bitcoin) досягла позначки у 42 тисячі доларів.  Це був її рекордний пік.

Вартість біткойна зростала протягом грудня 2020 року. Всього за рік біткойн подорожчав приблизно в три рази.

1