Біткоїн обвалився на 10 тисяч доларів: за добу впав на 20%

Це пов'язують із ростом долара
Біткоїн обвалився на 10 тисяч доларів: за добу впав на 20%
Біткоїн, криптовалюта (фото: ЕРА)
11 Січня 2021, 19:42
читать на русском

За останню добу біткойн впав на 20%, таким чином втративши 10 тисяч доларів. Тепер його вартість становить 31,2 тисячі доларів.

Про це свідчать дані криптовалютної біржі Coindesk.

Як зазначає Reuters, криптовалюта обвалилася, оскільки зростання прибутковості облігацій США в цілому підняв долар і завдав шкоди іншим активам, які не приносили доходу.

Різке зростання курсу біткоіну в перші дні цього року був простимульований заявами з боку декількох великих корпорацій, які мають намір придбати актив. Наприклад, інвестиційна компанія GreenPro Capital заявила про намір купити біткоіни на $ 100 млн, - сказав виконавчий директор Klopenko Group Дмитро Іванов.

Такий намір мав і  керівник інвестиційної компанії Grayscale Investments Майкл Сонненшайн, який теж висловився про купівлю криптовалюти і заявив, що пенсійні фонди США стануть наступними великими покупцями біткоїна, передає Let.Know.

Читайте також

Нагадаємо, що минулого тижня найпопулярніша у світі криптовалюта біткойн (bitcoin) досягла позначки 42 тисяч доларів.  Це був її рекордний пік.

Вартість біткойна зростала протягом грудня 2020 року. Всього за рік біткойн подорожчав приблизно в три рази. Morgan Stanley пов'язував ціновий ривок з великими вливаннями Федеральної резервної системи США та інших центробанків в економіку. На ціну криптовалюти впливають і новини про майбутні успіхи у подоланні пандемії коронавірусу за допомогою вакцин.