Чому біткоін коливається: аналіз ситуації на ринку криптовалют

Андрій Подолян

CEO біржевої платформи cryptorg.net и автор телеграм-каналу про інвестиції FOMOHOMO

Чому біткоін коливається: аналіз ситуації на ринку криптовалют
(Фото: Рexels)
21 Квітня 2021, 18:00
читать на русском
Зараз з біткоїном сталося довгоочікуване "розвантаження" і багато хто цього чекав

Минулого тижня біткоїн оновив свій історичний рекорд вартості, перевищивши 64 тисячі доларів. Однак кілька днів тому курс біткоїна обвалився приблизно на 15%. З чим пов'язані коливання біткоїна і чи є у криптовалюти майбутнє у країнах пострадянського простору розповів Парламент. UA CEO біржової платформи cryptorg.net і автор телеграм-каналу про інвестиції FOMOHOMO Андрій Подолян.

Чому коливається курс біткоїна

Коливання цін на будь-якому ринку залежать від безлічі факторів. Це може бути й новинний фон - так званий фундаментальний фактор. Так і технічний чинник, заснований на технічному аналізі ціни.

Саме зараз з біткоїном сталося довгоочікуване "розвантаження", останніми тижнями ціна дуже натужно повзла вгору на обсягах, що падали, і багато хто чекав цю корекцію. Корекції - це нормальний стан ринку, постійно рости або падати без корекцій неможливо.

Цікаво, що час для корекції було вибрано рано вранці вихідного дня, коли ринок "тонкий" і більшість великих фондів та інституційних інвесторів не торгують.

Як криптовалюта може змінити життя людей з країн пострадянського простору

Криптовалюти вже змінили життя багатьох людей по всьому світу. Перш за все - це незалежність. Незалежність від держкорпорацій. Свобода пересування фінансів.

Однак, держави вже побачили проблему і можливість втрати контролю, тому будуть постійно намагатися обмежити крипту в тому чи іншому вигляді. Випуск власних цифрових валют - це один з таких кроків, взяття сфери під контроль.

Думаю, в деяких країнах пострадянського простору цілком можуть узаконити криптовалюта в найближчому майбутньому. Наприклад, в Грузії, яка максимально лояльно ставиться до крипти та крипто компаній в цілому.


Про те скільки криптовалюти задекларували українські чиновники читайте тут, а також інтерв'ю заступник міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова про правовий статус криптовалют в Україні та умови для IT-бізнесу тут.

1