Україна ввела санкції проти трьох іноземних компаній та двох громадян Китаю

Секретар РНБО Олексій Данілов контролюватиме виконання обмежувальних заходів
Україна ввела санкції проти трьох іноземних компаній та двох громадян Китаю
Документи (фото: Pexels)
1 Лютого 2021, 14:53
читать на русском

Україна запровадила спеціальні санкції до двох громадян Китаю та трьох іноземних компаній.

Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського (досьє Зеленського читайте тут) №36/2021 від 29 січня про введення в дію відповідного рішення РНБО.

Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 січня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в указі.

Указ набрав чинності з дня його опублікування. Контролювати виконання буде секретар РНБО Олексій Данілов.

Так, санкції запровадили проти громадянина Китаю 1973 року народження Ду Тао та громадянина 1974 року народженн Чен Хойшен. Їм заблокували активи, обмежили торговельні операції, обмежили пересування територією України. Обмеження діятимуть три роки.

Читайте також

Обмежувальні заходи ввели проти компаній "Twinstar Holdings S.A." (місто Беліз, Беліз) на три роки, "JET4U S.R.L." (Молдова) та "JET4U LDA" (Португалія) - до закінчення терміну окупації Криму або набрання законної сили рішення ЄСПЛ за позовом України до Росії про збитки від окупації півострова. Так, Україна заблокувала активи усіх компаній та запобігатиме виведенню капіталів за межі України.

Щодо компанії "Twinstar Holdings S.A." встановлено 14 санкцій, до інших - лише чотири.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів схвалив розпорядження "Про внесення пропозицій щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Воно передбачає введення санкцій щодо 13 російських авіакомпаній з повною забороною польотів над Україною строком на три роки.