ЄС вводить санкції щодо порушення прав людини: Україна підтримала через Крим

Санкції пов'язані із порушенням прав людини
ЄС вводить санкції щодо порушення прав людини: Україна підтримала через Крим
Прапор України Фото: Офіс президента
7 Грудня 2020, 18:03
читать на русском

Україна підтримує санкції Ради Європейського Союзу за порушення прав людини і розраховує, що це допоможе покарати винних у порушенні прав людини в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що в Криму з 2014 року тривають переслідування за громадянську позицію, політично вмотивовані ув'язнення, тортури та вбивства, а також на півострові відсутні свободи слова, релігії та право на національну ідентичність.

Гоніння окупаційної влади РФ зазнає цілий народ - кримські татари. Сотні громадян України в РФ та на окупованих нею територіях України залишаються незаконно ув’язненими як політичні заручники, - наголосили в МЗС.

Читайте також

Україна сподівається, що новий санкційний механізм ЄС спонукатиме російсько-окупаційні "владу" припинити порушення прав людини в Криму. МЗС також закликало Росію допустити на окупований півострів представник міжнародних правозахисних та гуманітарних організацій.

Очікуємо, що імплементація правозахисного санкційного режиму стане частиною нашого регулярного діалогу з ЄС з питань прав людини, а також консультацій щодо правових наслідків тимчасової окупації Криму і міста Севастополь, - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 7 грудня Рада Європейського Союзу із закордонних справ затвердила постанову і регламент щодо глобальних обмежувальних заходів за серйозні порушення і зловживання у сфері прав людини на зразок "Акта Магнітського" у США.

1