В окупованому Криму за відмову служити в російській армії засудили шістьох людей

Загалом від початку окупації Криму винесено 140 таких вироків
В окупованому Криму за відмову служити в російській армії засудили шістьох людей
Військова служба (Фото: Міноборони України)
2 Листопада 2020, 21:47
читать на русском

Цьогоріч у жовтні в окупованому Криму за ухилення від служби у збройних силах РФ засудили шістьох людей.

Про це повідомила Кримська правозахисна група на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, правозахисники зафіксували відкриття чотирьох нових справ за цією ж статею. Покарання за відмову служити в російській армії карається штрафом до 200 тисяч карбованців або позбавленням волі на строк до двох років.

Читайте також

Загалом же від початку окупації Криму порушено 145 аналогічних справ, винесено 140 таких вироків, ще 5 справ перебувають на розгляді у судах. Прогнозують, що кількість справ зростатиме, адже в Росії триває осінній призов до війська.

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, який передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

5 жовтня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте не впевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом та проінформував його про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому.

1