Кияни вшанували пам'ять білоруса, якого до смерті побили силовики

Люди принесли до будівлі посольства Білорусі квіти та свічки
13 Листопада, 17:07 249

Сьогодні кияни вшанували пам'ять білоруса Романа Бондаренка, який помер 12 листопада після побиття і затримання силовиками в Мінську.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Люди принесли до будівлі посольства Білорусі квіти та свічки. У руках вони тримали білоруські біло-червоно-білі прапори та плакати з написами "Ви усі причетні", "Дайте людям жити" та "Живе Білорусь", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Також учасники акції принесли плакати з портретом Олександра Лукашенка і замалювали його червоною фарбою як символом крові.

Нагадаємо, активіст Бондаренко був побитий на "Площі змін" після того, як почав розмовляти з людьми, що знімають з парканів розвішані протестуючими біло-червоні стрічки. Після бійки він був затриманий і переведений у відділення міліції, а звідти - госпіталізований з набряком мозку і закритою черепно-мозковою травмою. Мешканці Мінську під час вечірньої акції знову розвісили біло-червоні стрічки і організували стихійний меморіал.

А у Європейському Союзі назвали смерть протестувальника в Мінську Романа Бондаренка результатом обурливих і ганебних дій білоруської влади. У разі продовження репресій і насильства стосовно демонстрантів в ЄС готові ввести додаткові санкції проти Білорусі.