ЄС хоче ввести додаткові санкції проти Білорусі через смерть протестувальника

ЄС звинувачує білоруську владу в насильницьких діях
ЄС хоче ввести додаткові санкції проти Білорусі через смерть протестувальника
Прапор ЄС (фото: з відкритих джерел)
13 Листопада 2020, 13:45
читать на русском

У Європейському Союзі назвали смерть протестувальника в Мінську Романа Бондаренка результатом обурливих і ганебних дій білоруської влади. У разі продовження репресій і насильства стосовно демонстрантів в ЄС готові ввести додаткові санкції проти Білорусі.

Про це йдеться в заяві представника зовнішньополітичної служби ЄС Петера Стано.

Це обурливий і ганебний результат дій білоруської влади, які не тільки прямо і жорстоко придушували власне населення, а й створили середовище, в якій можуть мати місце такі беззаконні насильницькі дії, - йдеться в заяві.

Читайте також

В Євросоюзі висловили солідарність з білорусами, які постраждали в результаті дій білоруської влади. Також в ЄС очікують, що влада припинить насильство і переслідування, а також звільнять всіх незаконно затриманих, в тому числі і політв'язнів, і проведуть незалежне розслідування зловживань владою.

Європейський Союз вже ввів санкції відносно 55 осіб, винних у насильницьких репресії і залякування, і готовий ввести додаткові санкції, - додали в ЄС.

Нагадаємо, увечері 12 листопада в Мінську помер Роман Бондаренко, якого напередодні викрали невідомі люди в масках. Через кілька годин 31-річний чоловік з важкими травмами був доставлений в лікарню.

Мешканці Мінську зібралися на акцію пам'яті Романа Бондаренка на "Площі змін" - у дворі будинків на вулиці Червякова, де регулярно проходять акції протесту проти чинної влади у Білорусі.