Кияни вшанували пам'ять білоруса, якого до смерті побили силовики

Люди принесли до будівлі посольства Білорусі квіти та свічки
Кияни вшанували пам'ять білоруса, якого до смерті побили силовики
Вшанування пам’яті білоруса фото: LB.ua
13 Листопада 2020, 17:07
читать на русском

Сьогодні кияни вшанували пам'ять білоруса Романа Бондаренка, який помер 12 листопада після побиття і затримання силовиками в Мінську.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Люди принесли до будівлі посольства Білорусі квіти та свічки. У руках вони тримали білоруські біло-червоно-білі прапори та плакати з написами "Ви усі причетні", "Дайте людям жити" та "Живе Білорусь", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Також учасники акції принесли плакати з портретом Олександра Лукашенка і замалювали його червоною фарбою як символом крові.

Нагадаємо, активіст Бондаренко був побитий на "Площі змін" після того, як почав розмовляти з людьми, що знімають з парканів розвішані протестуючими біло-червоні стрічки. Після бійки він був затриманий і переведений у відділення міліції, а звідти - госпіталізований з набряком мозку і закритою черепно-мозковою травмою. Мешканці Мінську під час вечірньої акції знову розвісили біло-червоні стрічки і організували стихійний меморіал.

А у Європейському Союзі назвали смерть протестувальника в Мінську Романа Бондаренка результатом обурливих і ганебних дій білоруської влади. У разі продовження репресій і насильства стосовно демонстрантів в ЄС готові ввести додаткові санкції проти Білорусі.