КНДР встановила міни на кордоні з Китаєм для боротьби з COVID-19

Північна Корея роставила протипіхотні міни
КНДР встановила міни на кордоні з Китаєм для боротьби з COVID-19
Прапор КНДР (Фото: Flicr)
4 Листопада 2020, 04:16
читать на русском

Розвідка Південної Кореї стверджує, що Північна Корея вирішила радикальними методами боротися з коронавірусною інфекцією, а саме протипіхотними мінами.

Про це повідомляє Yonhap News.

Як розповіли представники розвідки Південної Кореї на закритому засіданні профільного комітету парламенту, то Північна Корея встановила протипіхотні міни у прикордонних з Китаєм районах.

У південнокорейському відомстві стверджують, що у Пхеньяні вдались до таких радикальних кроків, бо побоюються, що розповсюдження COVID-19 у країні призведе до катастрофічних наслідків через погану медичну інфраструктуру.

Оскільки немає фізичних або технічних засобів для боротьби з коронавірусом, у Північній Кореї є щось на кшталт травми, викликаної коронавірусом, — заявив один з чиновників.

Також південнокорейська розвідка каже, що у документі, розповсюдженому на зборах владної Трудової партії КНДР, є попередження про те, що в разі розповсюдження коронавірусної інфекції у країні можуть померти близько 500 тисяч людей.

Крім цього, відомство нагадує, що згідно із законом КНДР про надзвичайну ситуацію, посадові особи, які не зможуть контролювати хворобу, можуть отримати смертний вирок.

Читайте також

Занепокоєння влади КНДР настільки велике, що країна відмовилась від поставок з інших країн, зокрема і Південної Кореї, аби не дозволити вірусу проникнути до країни.

Зазначимо, що КНДР стала першою у світі країною, яка після спалаху коронавірусу в Китаї закрила кордони для в'їзду — ще в січні 2020 року, коли епідемія не переросла в пандемію.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявляв, що країна змогла "запобігти проникненню" коронавірусу й "утримати стабільність" завдяки "далекоглядному лідерству Центрального комітету" Трудової партії КНДР.

Попри те, що вірити офіційним заявам Пхеньяна вірити не можна