Колишній духівник Медведчука та Марченко досі мешкає у Києво-Печерській лаврі

Духівник Марченко знімався у фільмі "Паломниця"
Колишній духівник Медведчука та Марченко досі мешкає у Києво-Печерській лаврі
Оксана Марченко Фото: Інстаграм дружини Медведчука
6 Вересня 2023, 17:37

Особистий духівник родини обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко продовжує мешкати у Києво-Печерській лаврі як монах Української православної церкви (Московського патріархату).

Про це в інтерв’ю "Схемам" (Радіо Свобода) розповів виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври архімандрит Авраамій.

"Оксана Марченко відвідувала Лавру. У неї був духівник, який опікувався, я так розумію, їхньою сім’єю загалом. Займався духовною опікою", – розповів в.о. намісника Лаври.

На уточнення журналіста, де він зараз, Авраамій відповів, що у Лаврі.

Духовний наставник родини Медведчук-Марченко – архімандрит УПЦ (МП) Даміан (Радзіховський). Він з’являвся в одній із серій фільму "Паломниця", який Оксана Марченко випустила у 2021 році і в якому пропагує російське православ’я в Україні та його носія, Українську православну церкву, що підпорядкована Московському патріархатові і є частиною Російської православної церкви (РПЦ).

У фільмі Радзіховський проводить для дружини Медведчука екскурсію лаврськими печерами.

Нагадаємо, Катерина Чернишук, дружина сина Оксани Марченко Богдана, була помічена у розкішному бутику в Москві. Невістка Віктора Медведчука, який є кумом диктатора Володимира Путіна, поставила на аватарку в Telegram фото з магазину, інтерʼєр якого легко знайти за допомогою пошуку в Google. Чернишук у сукні модного бренду D&G відвідала магазин елітного одягу Julitoo. Це за декілька кварталів від Кремля, тобто в самому центрі Москви.