Колишній мер Чорноморська отримав підозру за махінації з землею у порту

Фігуранти справи розробили злочинну схему щодо виведення із державної власності земельної ділянки у порту Чорноморськ
Важливо
Колишній мер Чорноморська отримав підозру за махінації з землею у порту
3 Лютого 2023, 13:13
читать на русском

Правоохоронці оголосили підозри низці топпосадовців, серед яких колишній мер Чорноморська та ексзаступник міністра. Їх звинувачують у махінаціях із землями в акваторії порту "Чорноморськ" на майже 25 млн грн.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

Зокрема, серед підозрюваних:

  • колишній перший заступник голови агентства водних ресурсів України,
  • ексзаступник міністра захисту довкілля та природніх ресурсів,
  • колишній голова Чорноморської міської ради,
  • ексзаступник начальника районного відділу Держгеокадастру у Дніпропетровській області,
  • колишній начальник відділу Держводагентства.

За даними правоохоронців, фігуранти справи розробили злочинну схему щодо виведення із державної власності земельної ділянки, що знаходиться в акваторії Чорноморського порту.

"Всупереч чинному законодавству та без погодження з Кабміном фігуранти надали дозвіл та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,9 га в акваторії Сухого лиману, яку незаконно передали товариству в довгострокову оренду під будівництво об’єктів. Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдано збитків на суму майже 25 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Силовики вже провели ряд обшуків за місцями мешкання та роботи топчиновників, де вилучили матеріали, що підтверджують протизаконну діяльність службових осіб.

Наразі чотирьом учасникам "схеми" повідомлено підозри за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 Службове підроблення) ККУ.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів та відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, ДБР оголосило підозру колишньому очільнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Відомо, що ексміністра підозрюють у підписанні збиткових для держави угод стосовно розмитнення газу на користь олігарха Дмитра Фірташа. Йдеться про суму 1,5 млрд гривень.