Колишнього бойовика "Л/ДНР" затримали в Україні

Він з гранатомета обстрілював українські позиції на Сході
Колишнього бойовика "Л/ДНР" затримали в Україні
Затримання бойовика Фото: ssu.gov.ua
4 Лютого 2022, 06:15
читать на русском

У Луганській області затримали колишнього бойовика "Л/ДНР", який обстрілював позиції сил АТО з автоматичного гранатомета АГС-17.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, російський найманець пройшов бойову підготовку під керівництвом військових інструкторів з РФ на полігоні поблизу тимчасово непідконтрольного українській владі міста Лутугине.

За даними слідства, затриманим є мешканець Лисичанська, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності. У січні 2015 року він добровільно приєднався до угруповань бойовиків. Там зловмисник отримав зброю та військову форму російського зразка.

Після курсу вогневої підготовки його призначили гранатометником одного з незаконних збройних формувань ОРДЛО. Його "підрозділ" брав активну участь у бойових діях проти українських військ у районі Станиці Луганської. Згодом він втік з лав бойовиків через конфлікт з ватажками, які знущались зі своїх підлеглих та "вибивали" з них гроші, і тривалий час переховувався від правосуддя, - розповіли в СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України затримала на лінії розмежування бойовика з ОРДЛО, який втікав через постійні "знущання" ватажків і кураторів з РФ над підлеглими.

Читайте також