Компанія Tesla не може контролювати твіти Ілона Маска попри судовий припис

Між компанією та Маском діє судовий припис від 2018 року
3 Червня, 07:04 308

Компанію Tesla звинувачують у тому, що вона не контролює твіти Ілона Маска попри судовий припис.

Як повідомляє BBC, ще у 2018 році Комісія з цінних паперів та бірж США звинуватила Маска в омані інвесторів після того, як той заявив про перетворення Tesla на приватну компанію та виведення акцій Tesla з вільного продажу на фондовому ринку.

Згодом сторони досягли домовленості. Так, адвокати Tesla повинні були давати попередню згоду на певні повідомлення Маска у Twitter, якщо вони стосуються цифр щодо виробництва, нових продуктів та корпоративних фінансів.

Втім, американський регулятор фондового ринку вважає, що Маск і Tesla порушили цю домовленість. Після чого регулятор письмово повідомив автомобільного гіганта про те, що Маск принаймні два рази порушував судовий припис у Twitter.

Так, Маск написав у Twitter, що ціна акцій Tesla "зависока". Другий пост стосувався виробництва сонячних батарей.

Після того, як твіти Маска у 2018 році ввели в оману інвесторів, той був змушений піти з посади голови правління Tesla та сплатити штраф у розмірі 20 млн доларів. Але Маск своєї провини не визнає. Він також заявив, що "не поважає" Комісію з цінних паперів та бірж США, але штраф сплатить через віру у судову систему.

Нагадаємо, американський виробник електрокарів Tesla, власником якого є Ілон Маск, вивчає можливість купівлі заводу з виробництва чіпів для електромобілів, щоб забезпечити постачання цих запчастин на тлі їх глобального дефіциту.

Читайте також