Компанія Tesla не може контролювати твіти Ілона Маска попри судовий припис

Між компанією та Маском діє судовий припис від 2018 року
Компанія Tesla не може контролювати твіти Ілона Маска попри судовий припис
Ілон Маск (фото: Facebook)
3 Червня 2021, 07:04
читать на русском

Компанію Tesla звинувачують у тому, що вона не контролює твіти Ілона Маска попри судовий припис.

Як повідомляє BBC, ще у 2018 році Комісія з цінних паперів та бірж США звинуватила Маска в омані інвесторів після того, як той заявив про перетворення Tesla на приватну компанію та виведення акцій Tesla з вільного продажу на фондовому ринку.

Згодом сторони досягли домовленості. Так, адвокати Tesla повинні були давати попередню згоду на певні повідомлення Маска у Twitter, якщо вони стосуються цифр щодо виробництва, нових продуктів та корпоративних фінансів.

Втім, американський регулятор фондового ринку вважає, що Маск і Tesla порушили цю домовленість. Після чого регулятор письмово повідомив автомобільного гіганта про те, що Маск принаймні два рази порушував судовий припис у Twitter.

Так, Маск написав у Twitter, що ціна акцій Tesla "зависока". Другий пост стосувався виробництва сонячних батарей.

Після того, як твіти Маска у 2018 році ввели в оману інвесторів, той був змушений піти з посади голови правління Tesla та сплатити штраф у розмірі 20 млн доларів. Але Маск своєї провини не визнає. Він також заявив, що "не поважає" Комісію з цінних паперів та бірж США, але штраф сплатить через віру у судову систему.

Нагадаємо, американський виробник електрокарів Tesla, власником якого є Ілон Маск, вивчає можливість купівлі заводу з виробництва чіпів для електромобілів, щоб забезпечити постачання цих запчастин на тлі їх глобального дефіциту.

Читайте також