Ілон Маск хоче купити завод з виробництва чіпів

Нині у світі чіпи для електрокарів – великий дефіцит
Ілон Маск хоче купити завод з виробництва чіпів
Tesla (фото: Pexels)
29 Травня 2021, 00:00
читать на русском

Американський виробник електрокарів Tesla, власником якого є Ілон Маск, вивчає можливість купівлі заводу з виробництва чіпів для електромобілів, щоб забезпечити постачання цих запчастин на тлі їх глобального дефіциту.

Про це пише Financial Times.

За інформацією видання, Tesla також обговорює можливість покупки чіпів для електрокарів авансовим платежем з найбільшими галузевими операторами Тайваню, Південної Кореї та США.

За підрахунками сучасна фабрика вимагає вкладень у розмірі до 20 млрд доларів і складна в експлуатації. З урахуванням великих витрат така покупка може бути складною.

Як пише видання, деякі контрактні виробники мікросхем почали дозволяти великим клієнтам вносити авансовий платіж, щоб гарантувати виконання певних замовлень за фіксованою ціною.

Читайте також

Довідка: У 2021 році багато автовиробників зіткнулися з дефіцитом напівпровідників, через що деякі компанії навіть змушені були скоротити виробництво.

Крім автомобільної галузі дефіцит також зачепив виробництво смартфонів, комп'ютерів та ігрових консолей. За оцінками експертів, світовий автопром може втратити в цьому році втратить 110 млрд доларів через дефіцит чіпів.

У квітні 2021 року шість фірм, що займаються розробкою напівпровідників, уклали угоду з тайванською United Microelectronics Corporation (UMC), згідно з якою четвертий за величиною контрактний виробник мікросхем у світі розширить виробничі потужності для них в обмін на фінансові депозити.

Нагадаємо, відомий мільярдер і гендиректор Tesla Ілон Маск обіцяє заплатити 100 мільйонів доларів винахіднику, який відшукає спосіб боротьби із глобальним потеплінням і придумає як вигідно перетворювати вуглекислий газ на паливо.

1