Маск заплатить 100 млн доларів тому, що переможе глобальне потепління

Підприємця цікавить технологія перероблювання вуглекислого газу на паливо
Маск заплатить 100 млн доларів тому, що переможе глобальне потепління
Ілон Маск Фото: @PagVian_NgaPo
24 Квітня 2021, 03:28
читать на русском

Відомий мільярдер і гендиректор Tesla Ілон Маск обіцяє заплатити 100 мільйонів доларів винахіднику, який відшукає спосіб боротьби із глобальним потеплінням і придумає як вигідно перетворювати вуглекислий газ на паливо.

Про це повідомляє видання Reuters.

Зараз у нас лише одна планета. Навіть якщо існує 0,1% шансу на катастрофу – навіщо ризикувати? Я відкритий і для збільшення розміру призу з часом, - заявив Маск.

Маск запропонував винахідникам 100 мільйонів доларів призових грошей на розробку способів боротьби із глобальним потеплінням шляхом викачування вуглекислого газу з атмосфери або океану.

Читайте також

Саме ця технологія викачування вуглецю може мати вирішальне значення для досягнення рівня нульових викидів до 2050 року.

Як відомо, винахідникам дали на рішення чотири роки, конкурс триватиме до Дня Землі 2025 року. Оголошений приз називають "найбільшим заохочувальним в історії".

Нагадаємо, раніше компанія Neuralink Ілона Маска показала ролик з дев'ятирічної макакою Пейджер, здатної грати у відеоігри завдяки імплантації в її мозок чипу.

1