Стартап Маска вживив чіп у мозок мавпі та навчив її грати у відеоігри

Мавпа керувала грою без джойстика
Стартап Маска вживив чіп у мозок мавпі та навчив її грати у відеоігри
Мавпа грає у відеогру Фото: скріншот з відео Neuralink
9 Квітня 2021, 11:31
читать на русском

Компанія Neuralink Ілона Маска показала ролик з дев'ятирічної макакою Пейджер, здатної грати у відеоігри завдяки імплантації в її мозок чипу.

Відеозапис розмістили на YouTube стартапу.

На відео показано, як мавпа за допомогою джойстика грає в гру, де їй потрібно переміщати курсор слідом за помаранчевим квадратом. Після цього у мавпи забрали джойстик та увімкнули гру MindPong (симулятор пінг-понгу), де вона керувала і контролювала дії своїм розумом за допомогою імплантованих нейронних ниток.

Нагадаємо, у лютому фахівці стартапу Neuralink вживили в мозок мавпи спеціальний чіп для зв'язку з комп'ютером. Раніше Маск повідомив, що схожий пристрій успішно імплантували в мозок свині.


Розробкою мозкових чіпів займається стартап Neuralink, який винахідник Ілон Маск створив у 2017 році. У липні 2019 року компанія провела презентацію, на якій повідомила про перші кроки при розробці чіпів для комунікації мозку і комп'ютера.

Президент Neuralink Макс Ходак розповів, що чіпи - це невеликий пристрій з майже 3,1 тис. мікроелектродів. За його словами, за допомогою імплантації такого чіпа паралізовані люди зможуть силою думки управляти комп'ютером або смартфоном.

Читайте також

1