Король Карл III виступив з першою промовою, в якій згадав про роль дружини Каміли

Дружину Камілу колишній принц Чарльз назвав королевою-консортом
Король Карл III виступив з першою промовою, в якій згадав про роль дружини Каміли
Карл ІІІ Фото: Getty Images
9 Вересня 2022, 22:08
читать на русском

Син померлої королеви Великої Британії Єлизавети II Чарльз виступив з першою промовою як король Сполученого Королівства.

Своє перше звернення до нації як глава держави король Карл почав зі слів подяки на адресу своєї матері, Єлизавети II, яка "присвятила своє життя служінню своєму народові", передає BBC. 

Віддавши данину пам'яті матері, Карл III пообіцяв стати їй гідним наступником:

Я урочисто зобов'язуюся протягом всього часу, що залишився, дарованого мені Богом, підтримувати конституційні принципи, на яких вибудовано нашу країну.

Також він окремо звернувся до підданих:

Де б ви не жили - у Сполученому Королівстві або в інших володіннях корони по всьому світу, - яким би не було ваше походження і яких би переконань ви не дотримувалися, я постараюся служити вам з вірністю, повагою та любов'ю, як робив усе своє життя.

У зверненні Карл ІІІ згадав свою дружину Камілу:

Я розраховую на люблячу допомогу моєї дорогої дружини Камілли. На знак визнання її вірної державної служби з моменту нашого шлюбу 17 років тому, вона стає моєю королевою-суправницею.

Король запевнив, що Каміла "дуже серйозно ставиться до зобов'язань, які накладає ця нова для неї роль".

Також Карл III заявив, що його син, герцог Кембридзький Вільям отримає титул принца Вельського.

Нагадаємо, королева Єлизавета II 8 вересня померла у Балморалі у віці 96 років. У зв'язку з цим у Великій Британії було оголошено жалобу, яка триватиме до її похорону. Її син Чарльз став наступником королівського трону. 

1