Кравчук відреагував на заяви Фокіна щодо війни між Україною та РФ

Кравчук вважає, що заява Фокіна суперечить державній політиці України
2 Жовтня, 07:11 746

Перший президент України, голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук відреагував на заяви колишнього заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна про війну між Росією та Україною.

За словами Кравчука, позиція Фокіна суперечить державній політиці.

Його (Фокіна - ред) заяву на комітеті про те, що він не бачить війни між Росією та Україною, я засуджую як неправильну, яка суперечить державній політиці України, і не лише України. Такої позиції - про війну Росії проти України - дотримуються в міжнародних організаціях, - сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Інтерфакс-Україна.

Кравчук зазначив, що представник України в ТКГ має дотримуватися саме позиції держави, і "вільне трактування тут недопустиме".

Читайте також

Нагадаємо, заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін не бачить жодних підтверджень, що між Україною та Росією ведеться війна на Донбасі.

У пресслужбі Офісу президента 30 вересня відреагували на заяву Фокіна.

Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все - суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти, - йдеться в заяві ОП.

30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Про це повідомляє сайт президента.