Кравчук відреагував на заяви Фокіна щодо війни між Україною та РФ

Кравчук вважає, що заява Фокіна суперечить державній політиці України
Кравчук відреагував на заяви Фокіна щодо війни між Україною та РФ
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
2 Жовтня 2020, 07:11
читать на русском

Перший президент України, голова делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук відреагував на заяви колишнього заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна про війну між Росією та Україною.

За словами Кравчука, позиція Фокіна суперечить державній політиці.

Його (Фокіна - ред) заяву на комітеті про те, що він не бачить війни між Росією та Україною, я засуджую як неправильну, яка суперечить державній політиці України, і не лише України. Такої позиції - про війну Росії проти України - дотримуються в міжнародних організаціях, - сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Інтерфакс-Україна.

Кравчук зазначив, що представник України в ТКГ має дотримуватися саме позиції держави, і "вільне трактування тут недопустиме".

Читайте також

Нагадаємо, заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін не бачить жодних підтверджень, що між Україною та Росією ведеться війна на Донбасі.

У пресслужбі Офісу президента 30 вересня відреагували на заяву Фокіна.

Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все - суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти, - йдеться в заяві ОП.

30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Про це повідомляє сайт президента.