Кухня народів світу: голландські млинці на молоці

Такі млинці печуться в духовці і подаються до столу гарячими
Кухня народів світу: голландські млинці на молоці
27 Квітня 2024, 22:50
читать на русском

Ці великі й пухнасті млинці на молоці чудово підходять для сніданку, ланчу, обіду або десерту. Утім, млинці - це голосно сказано, можна наїстися й одним. Готується такий голландський млинець лише за 5 хвилин - просто збийте всі інгредієнти, вилийте на сковороду і відправте в духовку.

Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт. (великі);
  • борошно - 60 г;
  • молоко - 120 мл;
  • цукор - 1 ст. л.;
  • мускатний горіх - дрібка;
  • вершкове масло - 4 ст. л.

Важливо: усі продукти мають бути кімнатної температури.

Для начинки: варення, карамелізовані фрукти, цукор із корицею.

Розігріваємо духовку до 220 градусів. Готуємо тісто на млинці: з'єднуємо яйця, борошно, молоко, цукор і мускатний горіх, збиваємо за допомогою блендера або вінчика до однорідності.

Розтоплюємо у важкій духовці в пательні вершкове масло (діаметр пательні близько 25 см, можна взяти інший жароміцний посуд) - стежимо, щоб не підгоріло. Виливаємо тісто в сковорідку і випікаємо 20 хвилин. За цей час млинець стане пишним і золотистим. Зменшуємо температуру до 150 градусів і випікаємо ще 5 хвилин.

Дістаємо млинець із духовки, розрізаємо на клини й одразу подаємо.

Читайте також

1