Кулеба назвав спосіб, як зламати монополію Росії на постачання газу

Український газовий ринок відповідає європейським правилам
Важливо
Кулеба назвав спосіб, як зламати монополію Росії на постачання газу
Дмитро Кулеба (фото: МЗС)
24 Жовтня 2021, 13:44
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що є спосіб зламати монополію Кремля на постачання газу. Потрібно вимагати повної відповідності духу і букві Третього енергетичного пакета ЄС в процесі сертифікації оператора "Північний потік-2".

Про це глава МЗС сказав в інтерв'ю директору Польського Інституту міжнародних відносин (PISM) Славомиру Дембському.

У цьому контексті ми вітаємо польську компанію PGNiG з успіхом і захищаємо його право на участь у сертифікації кремлівського проєкту. Нашим спільним завданням є не допустити сертифікації "Північного потоку-2", оскільки він не відповідає формальним або матеріальним вимогам Третього енергетичного пакета ЄС, - сказав він.

За його словами, Україна продовжує боротися за свої права у газовому питанні.

Український газовий ринок відповідає європейським правилам, наша країна успішно відокремилася і зараз знаходиться на одній стороні фронту з європейськими партнерами, - зазначив міністр.

Кулеба наголосив, що ключем до вирішення кризи безпеки в Європі і побудови майбутнього є дотримання всіма членами спільноти норм і принципів міжнародного права, цивілізованих правил партнерських відносин між державами.

Нагадаємо, що у Європі бушує газова криза, тому Україна вирішила "простягнути руку допомоги" Молдові з постачанням газу.

Читайте також

1