Кузін розповів, скільки має тривати самоізоляція при коронавірусі

На самоізоляції мають перебувати навіть безсимптомні хворі
Кузін розповів, скільки має тривати самоізоляція при коронавірусі
Коронавірус фото: pexels
4 Лютого 2022, 22:16
читать на русском

Самоізоляція людини, у якої підтвердили COVID-19, має тривати щонайменше 10 днів. Якщо з 10 дня після появи симптомів протягом трьох днів симптоми відсутні, то самоізоляцію можна завершувати.

Про це головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив 4 лютого під час брифінгу, інформує  пресслужба МОЗ.

Разом з тим, якщо пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми: якщо від 10 дня протягом трьох днів відсутні симптоми, – пояснив заступник міністра охорони здоров’я.

Проте, якщо людина вирішила раніше зробити ПЛР-тест і його результат виявився негативним, то самоізоляцію також можна завершувати. Але варто пам’ятати, що таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту.

Кузін також наголосив, що після завершення терміну самоізоляції додатково робити тест на COVID-19 не потрібно, але за умови, що всі терміни самоізоляції були дотримані.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до постанови про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та скасував для іноземців, які знаходяться в країні транзитом, самоізоляцію

Читайте також

1