Летовищ практично немає, а директори є: керівники аеропортів "Донецьк", "Миколаїв" і "Запоріжжя" продовжують отримувати немалі зарплати

До прикладу, аеропорт "Донецьк" не працює уже 10 (!) років, а його директор увесь цей час отримує заробітну плату
Головне
Летовищ практично немає, а директори є: керівники аеропортів "Донецьк", "Миколаїв" і "Запоріжжя" продовжують отримувати немалі зарплати
Аеропорт “Донецьк”
8 Червня 2024, 12:42
читать на русском

Мільйонна зарплата директора аеропорту "Запоріжжя"

Запорізький аеропорт, як і всі інші в Україні, припинив свою роботу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а російські окупанти декілька разів завдавали ударів по цьому об'єкту. Попри це, деякі співробітники аеропорту продовжують отримували чималу заробітну плату.

Як з'ясувало видання "Телеграф", в.о. директора комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" отримав за минулий рік зарплату у понад мільйон гривень. Зазначимо, що ним є Коняхін Олександр Григорович.

Згідно з декларацією Коняхіна, яку він подав у березні 2024 року, за 2023 рік від комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Запоріжжя" він отримав 1 073 437 гривень. Це єдине задеклароване джерело його доходу.

"Штатна чисельність, яку зараз маємо, є критично мінімальною для отримання відповідних сертифікатів, які дозволять відновити авіаційну діяльність підприємства. При більш жорсткому скороченні персоналу комунальне підприємство втрачає сертифікат. Для його відновлення потрібно буде заново наймати співробітників, навчати їх впродовж 1,5 — 2 років. Тобто робота підприємства буде неможливою", — підкреслив він.

Як відомо, з початку широкомасштабної війни аеропорт зазнавав обстрілів щонайменше тричі. Першого удару по ньому росіяни завдали в перший же день вторгнення — 24 лютого 2022 року.

Аеропорт у Миколаєві не працює третій рік, але зарплата директора не постраждала

Миколаївський аеропорт припинив свою роботу після початку широкомасштабного вторгнення Росії та був майже зруйнований під час боїв з російськими окупантами в березні 2022 року. Попри це, деякі співробітники аеропорту продовжують отримували чималу заробітну плату.

Згідно з декларацією Берко, яку він подав у березні 2024 року, за 2023 рік він отримав 667 135 гривень заробітної плати. Крім того, минулого року він отримав 83 810 гривень пенсії.

Як відомо, на початку березня 2022 року на території "Миколаївського міжнародного аеропорту" відбувалися бої між Збройними силами України та російськими окупантами, які намагалися прорватися до міста. Зрештою Силам оборони вдалося відбити атаки ворога і не дати йому зайняти позиції на території аеропорту.

Проте в ході боїв аеропорт зазнав численних обстрілів з боку російських військ. В результаті цього об'єкт був фактично знищений.

В окупованому Донецьку аеропорт не працює 10(!) років, але Україна платить зарплату директору

Працівники відомого міжнародного аеропорту Донецька, який російські окупанти за десять років перетворили на руїни, продовжують отримувати чималу зарплату. Це з огляду на те, що він не функціонує з 2014 року.

"Телеграф" з’ясував, що в.о. директора Донецького аеропорту отримав за минулий рік зарплату у кількасот тисяч гривень. Зазначимо, що ним є Близнюк Владислав Володимирович.

З декларації Близнюка, яку він подав у березні 2024-го, випливає минулого року КП "Міжнародний аеропорт Донецьк ім. С.С. Прокоф’єва" приніс йому дохід у розмірі 309 161 гривні. Це одне із джерел його доходу.

Нагадаємо, генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" (не працює з 2022 року) Олексій Дубревський у 2023 році задекларував заробітну плату в розмірі 3,79 млн гривень. Це менше, ніж у 2022 році, коли він задекларував 4,06 млн гривень.