Лукашенко розповів, що Україна вимагала "душити Білорусь"

Президент Білорусі заявив, що під Києвом з'явився "центр інформаційного впливу на Білорусь"
30 Листопада, 08:59 408

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з колективом шостої міської клінічної лікарні Мінська поділився витягами спецслужб, в яких, за його словами, стверджується, що Україна хотіла "скоріше душити Білорусь".

За словами глави держави, інформацію "про те, що відбувається навколо Білорусі" він отримав буквально напередодні від КДБ, повідомляє Тelegraf.by.

Так, Лукашенко стверджує, що у зведеннях Комітету держбезпеки є дані про розмову міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з німецьким колегою Хайко Маасом.

Нібито Кулеба стверджував, що ЄС "слід ввести серйозні санкції проти Білорусі, щоб паралізувати діяльність держави, бізнесу і виробництв".

Лукашенко заявив, що під Києвом з'явився "центр інформаційного впливу на Білорусь".

Прості люди до нас дуже добре ставляться, по-людськи, бо ми до них по-братерськи ставилися. Але який цинізм: запізнюємося, треба швидше душити Білорусь, - сказав Лукашенко.

Читайте також

Він також додав, що, нібито, Захід зацікавлений в кризі в Білорусі. Це, стверджує Лукашенко, підірве позиції Росії.

Ось у чому головний сенс, і ми бар'єр на цьому шляху. На нас повинні потренуватися, - заявив на зустрічі з медиками Лукашенко.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.