Кілька країн не визнали Лукашенка офіційним президентом

Зокрема, Глава МЗС Литви Лінас Лінкевічюс назвав інавгурацію Лукашенка фарсом
Кілька країн не визнали Лукашенка офіційним президентом
Олександр Лукашенко Фото: president.gov.by
23 Вересня 2020, 16:44
читать на русском

Словаччина, Латвія, Литва та Естонія не визнали Олександра Лукашенка офіційним президентом Білорусі, а проведення інавгурації вважають нелегітимним.

"Олександр Лукашенко, чия інавгурація пройшла сьогодні, не має легітимності керувати своєю країною. Він несе відповідальність за президентські вибори в Білорусі, які не були ані вільними, ані справедливими. Словаччина підтримує громадян Білорусі", - написав міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок у свому Twitter, повідомляє Укрінформ.

https://twitter.com/IvanKorcok/status/1308704843045974016

Глава МЗС Литви Лінас Лінкевічюс назвав інавгурацію Лукашенка фарсом.

"Який фарс. Підроблені вибори. Підроблена інавгурація. Колишній президент Білорусі не стає менш колишнім. Його нелегітимність - це факт з усіма наслідками, що випливають звідси", - наголосив він.

Читайте також

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що сьогоднішня нелегітимна інавгурація Лукашенка суперечить принципам демократії.

"Лукашенко явно втратив свій мандат. Ми закликаємо до вільних і чесних виборів для народу Білорусі, щоб отримати президента, якого вони заслуговують", - написав він у Twitter.

Глава МЗС Латвії Едгар Рінкевичс вважає, що таємна “інавгурація” Олександра Лукашенко не легітимізує фальсифікації виборів та його статус глави держави.

Нагадаємо, церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі. Вже майже місяць в країні тривають протести проти результатів виборів. Протестувальники впевнені, що Лукашенко не переміг ці вибори та вимагають перевибори.

Крім того, Євросоюз відмовився визнавати Лукашенка президентом Білорусі. А ООН вимагає зупинити насильство на вулицях.

1