Люди тримались на воді та доїдали останнє, - мер звільненого від рашистів Тростянця

Наразі до міста везуть гуманітарну допомогу
Важливо
Люди тримались на воді та доїдали останнє, - мер звільненого від рашистів Тростянця
ЗСУ звільнили український населений пункт / Фото: t.me/UkraineNow
31 Березня 2022, 16:26
читать на русском

Збройні сили України звільнили від російських окупантів місто Тростянець Сумської області. Рашисти тримали місто в облозі, знущаючись з мирних жителів. А людям доводилось 30 днів доїдали останнє, а декому довелось триматись на самій воді.

Про це розповів мер Тростянця Юрій Бова, пише LB.ua.

За його словами, в міста немає запасів картоплі чи, як у селі, консервації. Тому жителям було складно.

Бова наголосив, що зараз треба максимально забезпечити людей якісним харчуванням, щоб вони повернулися до свого нормального стану. У Тростянець вже привозять гуманітарку, але будь-яка допомога не буде зайвою.

Ми дуже її просимо. Нам ще треба дістатися до кожного маленького та найбільш віддаленого мікрорайону, до кожного пенсіонера, який залишився лежати сам удома, – сказав мер.

Мер додав, що пенсіонер не зможе приїхати в гуманітарний штаб, а до нього треба доїхати. Тому місцева влада створила в соцмережі сторінку. Там пишуть, кому необхідно передати допомогу додому, хто не може йти сам.

Також Бова розповів, що у місті немає зв’язку. Тому необхідно встановлювати установки StarLink. Вони б накрили половину міста.

Тоді ми матимемо можливість зв’язатися один з одним. Хтось з рідних людей нарешті зателефонує батькам чи дітям і дізнається про їхню долю. Бо дуже багато людей не знають, що з їхніми близькими, – заявив він.

Крім того, потрібно відновити якісний зв’язок з місцевою владою. Зараз в місто везуть багато теплого одягу, але люди більше потребують їжі та ліків.

Раніше Бова зазначав, що у звільнених від окупантів громадах щодня знаходять трупи людей.

Після окупації та боїв у самому Тростянці не залишилося живого місця. 90% міста – без опалення, світла та води. Кожного дня в місті знаходять тіла загиблих або закатованих. І досі невідома кількість городян, яких викрали або ж примусово вивезли до росії, - розповів мер міста.

Нагадаємо, відступаючи, російські окупанти замінували дороги, інфраструктуру та навіть кладовище у Тростянці в Сумській області.

Читайте також

1