Маленька дівчинка з Одеси виграла у лотерею найдорожчі ліки у світі 

Вартість препарату становить 2,1 мільйона доларів США
Маленька дівчинка з Одеси виграла у лотерею найдорожчі ліки у світі 
Шприц, вакцина Фото: cottonbro з Pexels
29 Квітня 2021, 06:12
читать на русском

Півторарічна дівчинка з Одеси Єва Короленко з діагнозом спинально-м'язова атрофія (СМА) виграла у лотерею препарат Zolgensma, вартість якого становить 2,1 мільйона доларів США.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив батько дитини.

Хочеться кричати від щастя всім навколо: збір закрито! Євочка виграла укол Zolgensma від компанії Novartis, - повідомив він.

Раніше батьки півторарічної Єви встигли протягом року зібрати 1 млн доларів на купівлю препарату. Частину цих коштів вони витратять на реабілітацію доньки, решту суми віддадуть на порятунок інших дітей з діагнозом СМА.

Лікарський препарат Zolgensma для генної терапії спинально-м'язової атрофії використовується для лікування маленьких пацієнтів віком молодше двох років. Препарат внесений у Книгу рекордів Гіннеса, як найдорожчі ліки у світі.

Вартість  препарату становить 2,1 мільйона доларів США.

Минулого року Швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG запустила програму безплатного розподілу найдорожчого в світі препарату для лікування спінальної м'язової атрофії у дітей Zolgensma.

AveXis, дочірня компанія Novartis, яка виробляє Zolgensma, безкоштовно виділяє близько 100 доз препарату на рік, якщо це дозволяє виробництво. Раз на два тижні незалежна комісія тягне жереб серед заявок, поданих лікарями, та визначає переможця лотереї.

Читайте також

1