Марченко заявив, що МВФ стурбований зниженням цін на газ

Важливо
Україна повинна формувати тарифи на ринку природного газу
Важливо
14 Січня, 15:53 498

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований планами українського уряду щодо зниження ціни на газ для населення.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Радіо НВ".

В меморандумі з МВФ прописано зобов'язання України щодо ринкового формування тарифів на ринку природного газу.

Про те, що таке рішення можливо, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони стурбовані, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов'язання, - зазначив він.

Читайте також

Марченко підкреслив, що на сьогодні головне питання полягає в тому, чи буде зниження тарифів постійним або тимчасовим рішенням.

Цим займається активно в. о. міністра енергетики (Юрій Вітренко, - ред.). Вчора у нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації, - додав Марченко.

Міністр також зазначив, що Кабінет міністрів намагається пояснити МВФ, що високі тарифи на газ можуть мати негативні наслідки для економіки України в цілому і уряд зобов'язаний приймати рішення в "пожежному порядку".

Нагадаємо, що 28 грудня Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.

11 січня українці вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вимагали повернути попередню вартість на тарифи та протестують під міськрадами.