Постачальники газу озвучили ціни на січень: чого очікувати українцям

Максимальна ціна досягла 10,8 грн за кубометр
Важливо
Постачальники газу озвучили ціни на січень: чого очікувати українцям
Газ (фото: Pexels)
28 Грудня 2020, 13:10
читать на русском

Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу запропонували українцям в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 грн за кубометр. Мінімальна ціна за газ вища за грудневу на 11%, а максимальна на 20,5%.

Про це йдеться на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК "Нафтогаз України".

Найнижчу ціну на січень поставила енергетична компанія "Газ АП", а це 6,99 грн за кубометр. Нова ціна на 66 коп. більша за грудневий показник (було 6,33 грн).

Компанія "Megawatt" за кубометр палива в січні просить 7,05 грн, що на 1,1 грн більше в порівнянні з груднем. Постачальник природного газу "Агросинтез Трейдінг" виставив ціну в 7,08 грн за кубометр (у грудні ціна була 5,95 грн). "Енергетичні ресурси України" пропонують газ споживачам по 7,11 грн за кубометр.

Компанія "Асканія Енерджи" постачатиме у січні українцям газ за 7,20 грн за кубометр. Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" пропонує паливо в січні по 7,22 грн за кубометр. Це на 89 коп. більше, ніж у грудні.

Читайте також

Повідомляється, що ціни решти постачальників коливаються в діапазоні 7,39 – 10,8 грн за кубометр.

Одразу на 1,56 грн на кубометрі підняла ціни компанія "Енера" (Енера Суми, Енера Чернігів, Енера Схід і Енера Вінниця). Її пропозиція на січень – 8,82 грн за кубометр.

"Торгова електрична компанія" на одну гривню підняла свою ціну. Газ у неї в січні коштуватиме 9,8 грн за кубометр.

Ще вищі ціни - в низки регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості споживачів у відповідних регіонах. Їхні пропозиції коливаються від 9,88 до 9,93 грн за кубометр.

Але найвищу ціну на січень встановила компанія "Львівенергозбут", а саме 10,8 грн за кубометр.

Зазначається, що станом на ранок 28 грудня свої пропозиції на січень 2021 року оприлюднили 55 газопостачальних компаній, близько 10 постачальників цього не зробили.

Газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість палива за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що український високопосадовець, керівник суб’єкта господарської діяльності привласнив імпортний газ на суму 25 мільйонів гривень.

1