Український високопосадовець привласнив газ на 25 мільйонів гривень

Посадовцю повідомлено про підозру у привласненні майна і зловживанні службовим становищем
Український високопосадовець привласнив газ на 25 мільйонів гривень
Газ в балоні (Фото: Pixabay)
22 Грудня 2020, 12:33
читать на русском

Український високопосадовець, керівник суб’єкта господарської діяльності привласнив імпортний газ на суму 25 мільйонів гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції України.

Під час досудового розслідування встановлено, що генеральний директор суб’єкта господарювання уклав договір з підприємством з іноземними інвестиціями про зберігання скрапленого вуглеводневого газу. Упродовж року посадовець привласнював та продавав товар, переданий на зберігання, третім особам.  Своїми діями зловмисник завдав іноземним інвесторам  шкоди на суму понад 25 млн грн.

Фігуранту  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу  України.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж стало відомо, що держслужбовцям Мінмолодьспорту хотіли дати два мільйони хабаря за тендерні махінації. Заскочений на порушенні закону бізнесмен був учасником та переможцем багатьох конкурсів на постачання продукції для потреб Національних збірних України. Проте його товари не відповідали якісним характеристикам, або він не міг вчасно забезпечити постачання. Загальна сума неправомірної вигоди, яку він запропонував посадовцям за "закриті очі", становила понад 2 млн грн.

1