Держслужбовцям Мінмолодьспорту хотіли дати два мільйони хабаря за тендерні махінації

Викритий комерсант використовував так званий тендерний тролінг
Держслужбовцям Мінмолодьспорту хотіли дати два мільйони хабаря за тендерні махінації
Спортивний інвентар (Фото: list.in.ua)
22 Грудня 2020, 11:14
читать на русском

Комерсант пропонував посадовцям державного підприємства Мінмолодьспорту два мільйони хабаря за зміну умов тендеру на його користь.

Про це повідомили в СБУ.

Заскочений на порушенні закону бізнесмен був учасником та переможцем багатьох конкурсів на постачання продукції для потреб Національних збірних України. Проте його товари не відповідали якісним характеристикам, або він не міг вчасно забезпечити постачання. Загальна сума неправомірної вигоди, яку він запропонував посадовцям за "закриті очі", становила понад 2 мільйони гривень.

Злочинець також використовував механізм так званого "тендерного тролінгу": підконтрольні ділку фірми брали участь у конкурсних торгах з аномально низькими ціновими пропозиціями. Але, фактично, організатор взагалі не мав товарів, які були предметом закупівель.

Потім комерсант виходив на легальних виробників продукції, у яких він виграв тендер, і пропонував продати йому продукцію за цінами нижчими за собівартість. В інших випадках зловмисник пропонував "відкупитися" від нього за відмову від перемоги у торгах.

Правоохоронці затримали фігуранта та його спільника під час спроби передати чиновникам пакет сфальсифікованої документації. Триває досудове слідство. Затриманому незабаром оголосять про підозру.

Читайте також

Нагадаємо, 17 грудня силовики розкрили масштабну схему ухилення від оподаткування, яку використовував один з найбільших продавців побутової техніки та гаджетів в Україні. Продавці реалізували побутову техніку та електроніку через відому мережу магазинів роздрібної торгівлі від імені підконтрольних фізичних осіб-підприємців. При цьому операції не показувалися в податковому та бухгалтерському обліку, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

1