В Луганській області викрили схему розкрадання коштів на ремонті шкіл і лікарень

Підприємство-підрядник нечесно вигравало тендери і завищувало вартість будівельних робіт
В Луганській області викрили схему розкрадання коштів на ремонті шкіл і лікарень
Розкрадання бюджетних коштів на Луганщині (Фото: СБУ)
10 Листопада 2020, 14:58
читать на русском

Служба безпеки України викрила масштабну схему привласнення бюджетних коштів під час капітального ремонту лікарень та шкіл у Кремінському районі Луганської області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними досудового слідства встановлено, що організував оборудку у 2018 році "впливовий" бізнесмен із міста Кремінна. До протиправної діяльності він залучив чинного на той час посадовця РДА і представників кількох фірм, які спеціалізуються на проектних, ремонтних роботах і торгівлі будматеріалами.

Користуючись службовим становищем, чиновник забезпечував своїм спільникам перемогу в тендерах на проведення будівельних робіт на соціальних об’єктах району. Після цього підприємство-проектант штучно завищувало вартість товарів і послуг у 1,5-2 рази. Будматеріали учасники оборудки закуповували за завищеними цінами у наближених фірм, а різницю переводили у готівку і привласнювали.

За час функціонування схеми зловмисники відремонтували 17 соціальних об’єктів на загальну суму понад 50 млн грн. Точна сума збитків, завданих бюджету, встановлюється.

Правоохоронці провели 9 обшуків у Києві та Кремінній, за місцями проживання і роботи фігурантів справи та в їхніх транспортних засобах. Вилучено чорнові записи, 800 тисяч грн та інші речові докази.

Наразі організатору та 4 фігурантам справи повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Читайте також

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України блокувала систематичне розкрадання авіаційних комплектуючих зі стратегічного вітчизняного підприємства. "Схему" організували власники російської авіаційної компанії. Посередники, у тому числі посадовці українського стратегічного підприємства, викрадали на їх замовлення двигуни та авіаційні запчастини для гвинтокрилів "Мі-2", "Мі-8", "Мі-17" та їх модифікацій.

1